Vår service

Hos oss står individen i fokus tillsammans skapar vi möjligheter att leva ett rikare liv utifrån behov, önskemål och förutsättningar. Alla ska kunna påverka sitt liv. Att arbeta inom äldreomsorgen innebär att varje dag möta människor där varje möte ger nya erfarenheter som kan utveckla oss.

Hur vi arbetar

Vi arbetar för att ge dig ett värdigt och rikare liv.

Kontaktperson

Om vi får ditt förtroende kommer en av oss bli din kontaktperson, som ser till att du har det bra. Det är den personen från oss som kommer känna dig bäst, veta vad du vill och behöver samt kommer att träffa dig mest och har hand om det mesta i din vård och omsorg.

Första mötet

Första mötet blir välkomstsamtal, det är verksamhetsansvarig som håller i det om möjlighet finns deltar även den blivande kontaktpersonen, så vi får ta del av dina förväntningar och du har möjlighet att ställa frågor och få svar. Men också så vi kan lära känna dig och din situation, vanor och intressen, just dina behov och önskemål. Vårt mål och ambition är att du ska få det precis som du vill ha det.

Planering

Tillsammans lägger vi upp dina dagliga rutiner, vilken hjälp och på vilket sätt. Det kan vara när du kliver upp till hur/när du vill ha handlat. Självklart får de anhöriga även delta. Får du inte bra kontakt med din kontaktperson gör vi ett skifte, då det är viktigt att man får bra kontakt och förtroende.

Våra värderingar

Respekt, kontinuitet och ödmjukhet är viktigt hos oss på Ditt Liv då vi arbetar i ditt hem.

Socialt umgänge

Vi tycker det är viktigt med gemenskap byta miljö, träffa nya och gamla bekantskaper. Detta kan du få göra med oss då vi årligen har jul -och midsommarluncher tillsammans. Sen en gång i månaden på onsdagar står lokalen öppen 12.30-15, inbjudan om datum samt vilken form av aktivitet går ut en veckan innan.

Glädjespridare

Kontors hundarna Milton & Nova hos oss är våra glädjespridare, då det finns många äldre som har haft men inte längre har möjlighet till husdjur. Så med tillåtelse kan även någon av dom följa med och hälsa på under vissa besök. Finns även många i personalen som har hund och med eran tillåtelse kan ni få möjlighet att träffa någon av dom också.

Anhörighetsstöd

Vi lägger stor vikt på anhöriga då även de kan behöva stöd. En bra relation med anhöriga och att erbjuda dem stöd är viktigt hos oss. När en anhörig besöker någon av sina föräldrar, ska de kunna njuta av kvalitetstid tillsammans. Det övriga tar vi hand om. Vi uppskattar återkoppling på hur allt funkar utifrån anhörigas uppfattning. 

Stöd och samtal

Känner man sig orolig eller funderar över något så finns vi alltid tillgängliga. Vi uppskattar ett samtal från kunder, anhöriga och ta del av synpunkter och erfarenheter för att utvecklas till det bättre. Om man inte får svar direkt lämna meddelande så ringer vi upp.

Mer om LOV

I oktober 2010 blev det LOV i Sundsvalls kommun. LOV står för: Lagen OM Valfrihet. Kommunen gör kvalitetsuppföljningar av samtliga utförare av hemtjänst inom LOV. Ditt liv AB har ett eget kvalitetssystem som vi följer för att uppfylla kommunens och socialtjänstens krav. Sen har vi interna styrdokument, rutiner och policys för att uppfylla våra egna krav och mål för verksamheten.

© 2022 Ditt Liv Ab